Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

1η Δεκέμβρη συμμετέχουμε στην απεργία. Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Εργαζόμενοι/ες , άνεργοι/ες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Υποστηρίζουμε την αυριανή  απεργία. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τον ρόλο της νέας κυβέρνησης της τριμερούς συνεργασίας . Η εντολή της είναι ξεκάθαρη. Επιδιώκει πάση θυσία το άρμεγμα του Ελληνικού λαού για να ξεπληρωθούν οι διάφοροι κερδοσκόποι.Λίγο τους ενδιαφέρει αν βουλιάξουμε όλοι στην μιζέρια και στην υπανάπτυξη.
Η κυβέρνηση αυτή δεν εκλέχτηκε από το λαό. Είναι μια κυβέρνηση που την υπαγόρευσαν οι Μέρκελ , ο Σαρκοζί και το ΔΝΤ..Στην ουσία μας κυβερνούν ξένες δυνάμεις.
Μόνο  με τους αγώνες μας μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση.Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για μια άλλη κυβέρνηση που να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα.Μόνη διέξοδος η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, εθνικοποίηση -κοινωνικοποίηση των τραπεζών και διάθεση των πόρων στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και όχι στα νούμερα της ψηφιακής-κερδοσκοπικής οικονομίας.
Μόνο τους αγώνες μας υπολογίζουν και  μετράνε.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

κ.Δήμαρχε. Το ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ δεν πρέπει να είναι χάρτινο.

Επειδή ο Δήμος Κεφαλονιάς προτίθεται να στείλει εξώδικο αυτές της ημέρες στην ΔΕΗ για το ζήτημα του χαρατσιού, εμείς  προτρέπουμε με όλες μας τις δυνάμεις

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Φωτογραφία από την συγκέντρωση στην πλατεία Καμπάνας


Η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας στην πλατεία Καμπάνας.

Στην πλατεία Καμπάνας όπως είχε αναγγελθεί από την Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς-Ιθάκης , πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της, για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από φορείς και ακολούθησε η κύρια ομιλία. Η πλατεία Καμπάνας είναι συμβολική και για την τιμή των δικών μας παιδιών που αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο.
Στην ομιλία αναφέρθηκαν  οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας από τις αντιλαϊκές , αντιαναπτυξιακές  πολιτικές που εφαρμόζει η τρόικα  και το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, και την ανάγκη άντλησης ψυχικής δύναμης από το παράδειγμα της εξέργεσης του Πολυτεχνείου.
Τότε ο λαός και η νεολαία αντιπάλευαν την χούντα και την αμερικανοκρατία  ενώ σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν την τρόικα και το σύνολο του ελληνικού αστικού κατεστημένου.
Η αντιστροφή αυτής της πολιτικής , σε μια νέα φιλολαϊκή κατεύθυνση που θα ζωντανέψει την πραγματική οικονομία , ορθοποδήσει την χώρα, φορολογήσει τους έχοντες και κατέχοντες  και τον παραμερισμό του τμήματος των διεφθαρμένων πολιτικών,  είναι  άμεση αναγκαιότητα.
Τέλος τονίστηκε  η  ανάγκη περαιτέρω συσπείρωσης και οργάνωσης των λαϊκών δυνάμεων για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Την Δευτέρα 14/11/2011 αντιπροσωπεία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ  αποτελούμενη από τους Βανδώρο Δημήτρη, Γαλιατσάτο Θεόδωρο, Γιαννοπούλου Δέσποινα,   επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Κουρή και συζήτησε μαζί του την δυνατότητα παροχής στήριξης από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων στους συμπολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι επί των ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η αντιπροσωπεία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ζήτησε από τον κ. Κουρή την ενεργοποίηση της σχετικής  απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου , σε συνεννόηση και με τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής αποδέχθηκε ευμενώς την πρόταση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και υποσχέθηκε άμεση ενεργοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών ώστε η αντίσταση και η άρνηση πληρωμής των συμπολιτών μας να λάβει συλλογικό χαρακτήρα.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες και σε άλλες δράσεις προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια για άρνηση πληρωμής στο άδικο  και αντισυνταγματικό χαράτσι.

Αργοστόλι  15/11/20011Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Όλοι στην πλατεία Καμπάνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

      Η πρωτοβουλία πολιτών Κεφαλονιάς & Ιθάκης σας καλεί στις 17 Νοέμβρη, Πέμπτη, στην πλατεία Καμπάνας , μπροστά στο μνημείο των ηρώων του Πολυτεχνείου , στις 8.00 μμ ,να παρευρεθούμε και να τιμήσουμε την επέτειο της εξέργεσης .
      Στις σημερινές δύσκολες  συνθήκες, οπου ο λαός και η χώρα  δοκιμάζονται από   μονόπλευρες και άδικες  αντιλαϊκές πολιτικές που μας επιβάλλονται, είναι η ώρα να αφυπνιστούμε και να αντλήσουμε νέες δυνάμεις από το παράδειγμα της εξέργεσης του Πολυτεχνείου.
      Όλοι στην πλατεία Καμπάνας να δώσουμε το παρόν
      ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ     Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Κείμενο συντονισμού δράσης της Πρωτοβουλίας.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες
Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη ιστορική φάση,καθώς τα συνεχή μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ , αποβλέπουν πως να ικανοποιήσουν τους διάφορους δανειστές και παραμελούν την πραγματική οικονομία και τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.
Στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη , όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυριαρχεί η ίδια δεινή κατάσταση, μια κατάσταση που συνεχώς χειροτερεύει.. Η οικοδομική δραστηριότητα κατέρρευσε , οι μικρές επιχειρήσεις λειτουργούν με ζημία, ο τουρισμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει την ύφεση, τα δημόσια έργα καρκινοβατούν.
Η ανεργία που πλήττει ιδίως τους νέους , συνεχώς μεγαλώνει και ωθεί το καλύτερο τμήμα της κοινωνίας σε λύσεις εκπατρισμού.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, δέχονται απανωτά σοβαρές μειώσεις των μισθών και των συντάξεών τους φέρνοντάς τους σε απόγνωση και και το βιοτικό τους επίπεδο στα κατώτερα όριά του.
Το χειρότερο είναι ότι τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό.
Οι επαγγελματίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες , προσπαθούν με αγωνία  να κρατήσουν ανοικτά τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, ενώ τα λουκέτα συνεχώς αυξάνουν, την ώρα που οι πόρτες των τραπεζών είναι κλειστές γι΄αυτούς που αποτελούν την βάση της πραγματικής οικονομίας
Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που πρέπει να πούμε όλοι μαζί ΔΕΝ ΠΑΕΙ  ΆΛΛΟ.
Ο ΤΌΠΟΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΡΙΖΙΚΉ ΣΤΡΟΦΉ ΣΕ ΆΛΛΗ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ.
1 Άρνηση εφαρμογής του Μνημονίου  και του Μεσοπρόθεσμου  που συνεχώς στοχεύουν τα λαϊκά στρώματα και αντιστροφή, με ένα πρόγραμμα ριζικής αναδιανομής του πλούτου.
2.Ζητάμε την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ευνοϊκούς όρους ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
3. Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να ενισχύσει την πραγματική οικονομία . Ήδη το κράτος του  έχει χορηγήσει πάνω από 108 δις σε ρευστό και εγγυήσεις.. Είναι η ώρα να περάσει  στην υπηρεσία του κράτους.
4.Χρειάζεται να περάσουμε σε ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας για όσους πλήττονται περισσότερο σ΄αυτήν την κρίση.Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει άμεσες και δραστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.
Όλα τα παραπάνω δεν θα γίνουν αυτόματα από μόνα τους.
Χρειάζεται κοινή βούληση και  κοινός βηματισμός από όλους μας γιατί τα περιθώρια στενεύουν κάθε μέρα και περισσότερο . Η οργάνωση , ο συντονισμός  και η μαχητική δράση  όλων όσοι εμπνέονται από τις παραπάνω σκέψεις και ιδέες είναι η πρώτη προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα , για την υλοποίηση μιας εναλλακτικής πολιτικής ταυτισμένη με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του τόπου.
Η σωτηρία της χώρας και του λαού , των εργαζομένων και της νεολαίας, δεν είναι στα χέρια των δανειστών και των διεθνών και εγχωρίων τοκογλύφων αλλά μόνο στα δικά μας.
Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν μπορούν να υστερήσουν σ΄αυτό το προσκλητήριο ενός περήφανου και δίκαιου αγώνα.
Εμείς που υπογράφουμε αυτές τις γραμμές δημιουργούμε τον πρώτο κύκλο επικοινωνίας , συζήτησης και δράσης.
Ο κύκλος όμως δεν κλείνει ! περιμένει και την δική σας παρουσία και συμμετοχή.Κι η ακτίνα του συνεχώς θα μεγαλώνει...

Αργοστόλι 31 Οκτώβρη 20011

Αλεξανδρόπουλος Νίκος, συνδικαλιστής , τ. δημοτικός σύμβουλος Παλικής, Αλυσανδράτου Γεωργία, Αποστολάτος Σπύρος, Αραβαντινός Γιάννης, Αραβαντινός-Σιμωννέτος Νεκτάριος, Βαγγελάτου Κατερίνα τ. δημοτικός σύμβουλος Ελειού-Πρόννων, Βλαχούλης Κώστας, Βανδώρος Δημήτρης, Βουτσινά Αγγλαϊα πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Παλικής, Γαλιατσάτος Θεόδωρος περφερειακός σύμβουλος, Γαλιατσάτος Στάθης, Γιαννόπουλος Γιώργος, Γιαννοπούλου Δέσποινα, Δελλαπόρτας Ανδρέας, Δελλαπόρτας Γιώργος, Διβάρης Νίκος, Διανυσάτος Γεράσιμος, Διονυσάτου Ελένη, Δρακουλόγγονας Παναγής τ. πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Σάμης, Ευαγγελάτος Γεράσιμος, Καραβίας Τηλέμαχος τ. δήμαρχος Ιθάκης, Καβαλιεράτος Τάσος, Κρανίτης Αγγελος, Κρανίτου Αναστασία, Λιάτος Γεράσιμος, Λιναρδάτου Μαργαρίτα μέλος δ.σ, εμπορικού συλλόγου Παλικής, Μαρκαντωνάτος Δημήτρης, Μαρούλη Παναγιώτα, Μαρούλης Ανδρέας, Μαρούλης Βαγγέλης, Μαρούλης Σαράντηςδάσκαλος τ. δημοτικός σύμβουλος Παλικής , Μαρούλης Σπύρος, Ματαράγκας Στέλιος τ. πρόεδρος παραρτ. ΟΤΟΕ  Κεφαλονιάς,  Ματαράγκας Γιώργος, Μιχαλάκος Κώστας μέλος του δ.σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς,Μοσχόπουλος Ηλίας, Μπαζάρογλου Μιχάλης, Μπενάτος Χαράλαμπος, Νεόφυτος Παναγής, Πετράτος Κώστας τ. δημοτικός σύμβουλος δ. Παλικής, Πετράτου Σοφία, Ποταμιάνος-Παγώνης Σπύρος τ. αντιδήμαρχος δ. Ληξουρίου, Σπυράτος Αγγελος, Σπυράτου Αννα, Σταματελάτος Στέλιος, Ταφλαμπας Αλέξανδρος τ. δημοτικός σύμβουλος δήμου Ιθάκης, Τζιλιάνου Ιωάννα.