Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Θερμή και μεγάλη η ανταπόκριση στο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ της Πρωτοβουλίας και ΡΟΤΑ

Θερμή και μεγάλη ήταν χθες το βράδυ η ανταπόκριση του κόσμου στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι αλληλεγγύης , που συνδιοργάνωσαν  η  Πρωτοβουλία και  η  ΡΟΤΑ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Σήμερα που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από την πολιτική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, την επιθετικότητα του κεφαλαίου, την εφαρμογή του 3ου κατά σειρά καταστροφικού μνημονίου, αποδεικνύεται ότι η Ελληνική κοινωνία έχει αντιστάσεις που γίνονται συνεχώς πιο ισχυρές και η αλληλεγγύη δεν λείπει αλλά αντίθετα ξαναζωντανεύει σαν πολιτιστική και εθνική αξία που πάνω στην βάση της αναπτύσσεται το κίνημα δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης του μνημονίου και της τρόικα
Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στις πρωτοβουλίες μας, μας δίνει δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε πιο μαζικά και αγωνιστικά για την απαλλαγή της χώρας από την κατοχή των μνημονίων και τοκογλύφων..


Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Στην Καμπάνα χτυπάει ....Η καρδιά της αλληλεγγύης!!!!



Στην Καμπάνα χτυπάει…. Η καρδιά της αλληλεγγύης!!!!!

Ένα Χριστουγεννιάτικο PARTY, συντονισμένο με τους ρυθμούς της καρδιάς μας.
Μια κίνηση αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία πολιτών για την υποστήριξης της αξίας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού ΡΟΤΑ.
Αποδεικνύοντας στην πράξη, την συμμετοχή  σε δράσεις που υποστηρίζουν πως η διαφορά είναι δικαίωμα.
Πέμπτη 20 Δεκέμβρη, και ώρα 21.00 στο Καφενείο της Καμπάνας.
Μουσική επιμέλεια, DJ Rhesys

Σας περιμένουμε

Ποιοί είμαστε

                                          ΚΟΙ.Σ.Π.Ε  ΡΟΤΑ


 Λ. Βεργωτή 131, ΤΚ 28100, Αργοστόλι – Κεφαλονιά  Τηλ. 26710 22425 – Fax 26710 25994 
                                                          
                                                                            
                                   Αργοστόλι 17  Δεκεμβρίου 2012
                                      Ποιοι είμαστε……

                                             Κάλεσμα αλληλεγγύης….

            Κόντρα στα μπουρίνια της εποχής, εμείς συνεχίζουμε τη ρότα μας... Τη πορεία μας προς την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό και την υγεία. Διότι αν το να ζητάς βοήθεια δείχνει δύναμη, Να τη προσφέρεις δίνει χαρά!
            Η ψυχική υγεία δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αυτονόητη μέριμνα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Άλλωστε σήμερα είναι πια αποδεκτό από όλους αποδεκτό ότι δεν υπάρχει υγεία χωρίς  καλή ψυχική υγεία.
            Οι άνθρωποι που νόσησαν ψυχικά έγιναν μάρτυρες και θύματα της περίφημης “Κρίσης” πολύ πριν από όλους. Για εκείνους που νόσησαν η απώλεια της ελπίδας για το μέλλον, ο αποκλεισμός, η κατάθλιψη, το άγχος, η φτώχεια φώλιασαν στη ζωή τους χωρίς να χρωστούν τίποτα. Δεν είχαν να παλέψουν μόνο με την ασθένεια τους. Είχαν να παλέψουν με τη θλιβερή κοινωνική εξορία που προκαλεί ο στιγματισμός. Ποιος θα κάνει παρέα με τον “τρελό”; Ποιος θα προσφέρει δουλειά στον “τρελό”; Ποιος θα νοιαστεί;

Εμείς οι “τρελοί” Κεφαλονίτες... 

Σαλπάραμε το 2000. Ούριος άνεμος και πολύ ελπίδα. Φτιάξαμε τον πρώτο μας συνεταιρισμό μέσα στον οποίο βρήκαν απασχόληση 15 άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας. Με το παραδοσιακό καφενείο της Καμπάνας στο κέντρο του Αργοστολίου και το μποστάνι μας στην Γεωργική Σχολή ανοίξαμε πανιά προς την ανθρωπιά.

Η τοπική κοινωνία έγινε μάρτυρας μιας πραγματικά πρωτοπόρας δράσης για τα Ελληνικά δεδομένα. Αποδείξαμε ότι όχι μόνο οι ψυχικά ασθενείς μπορούν να εργαστούν αλλά μπορούν να προσφέρουν καλές και ποιοτικές υπηρεσίες. Μπορούν να σταθούν δίπλα μας ισότιμα απολαμβάνοντας τον σεβασμό που είναι αναγκαίος για κάθε ανθρώπινο ον. Η ανακούφιση που προσφέρει στις οικογένειες των ψυχικά πασχόντων η ευκαιρία απασχόλησης αλλά και επαγγελματικής εκπαίδευσης των ασθενών μελών τους είναι από μόνη της θεραπευτική.

Μια ολόκληρη κοινωνία αποκτά αυτοπεποίθηση όταν μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες στα πιο αδύναμα μέλη της.

Η πραγματική επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι ότι δεν πρόκειται για άλλη μια φιλανθρωπική δραστηριότητα, αλλά για μια βαθύτατα κοινωνική προσπάθεια πραγματικής αλληλεγγύης.
Δεν είναι μια προνοιακή επιχορήγηση.

 Είναι μια επιχειρηματική προσπάθεια που απαιτεί μόνο το μίνιμουμ της κοινωνικής ευαισθησίας. Δεν γινόμαστε δεκανίκια των ανθρώπων. Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα δικά τους πόδια. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το ΔΣ του ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ αποτελείται κυρίως από χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Να αποκτήσουν δική τους φωνή δίνοντας στη κοινωνία ένα μάθημα εμπιστοσύνης προς τον εαυτό της... που τόσο έχει πια ανάγκη...

            Στο ταξίδι μας που συνεχίζεται προκαλώντας τον θαυμασμό των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού, έχουμε προσθέσει και άλλες δραστηριότητες όπως την Οινοθήκη Βινάριες καθώς και υπηρεσίες catering. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη ώστε να προσφερθούν όσο το δυνατό περισσότερες θέσεις εργασίας.

 Σε συντονισμό με τους τοπικούς φορείς και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας προσπαθούμε να αναμορφώσουμε το τοπίο της κοινωνικής πολιτικής ώστε όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν την ισότητα, την ασφάλεια και την αισιοδοξία αλλά κυρίως το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Άλλωστε σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: υγεία είναι η κατάσταση πλήρους φυσικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.

            Δε μένουμε μόνο σε αυτό. Μέσα από πολύπλευρες δράσεις και καινοτόμες κοινωνικές εκδηλώσεις, που αποδεδειγμένα έχουν γίνει παράδειγμα για άλλες περιοχές της Ελλάδας, προσπαθούμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί. Να σπάσουμε τη σιωπή. Να δώσουμε ελπίδα και χαρά. Να ενθαρρύνουμε γενικότερα ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα να βοηθηθούν. Να κατανοήσουμε ότι η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή είναι δικαίωμα όλων.

            Δυστυχώς οι οικονομικές συνθήκες της τελευταίας διετίας είχαν σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει αυτό που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε. Παρότι κάναμε πραγματικά ότι καλύτερο μπορούσαμε προκειμένου να είναι βιώσιμο το όνειρο μας η αλήθεια της οικονομικής κρίσης απειλεί τις ζωές εκατοντάδων συμπολιτών μας που ενδεχομένως θα χρειαστεί να ξαναβρεθούν στο περιθώριο με ότι σημαίνει αυτό: περισσότερες υποτροπές, περισσότερες συγκρούσεις, μεγαλύτερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Είναι κρίμα να τη πληρώνουν οι άνθρωποι που πραγματικά δεν έφταιξαν σε τίποτα.
            Στην Ελλάδα που παλεύει να ξαναβρεί την ταυτότητα της θα ήταν εγκληματικό να αγνοήσουμε ή να υποτιμήσουμε προσπάθειες που αναδεικνύουν το γιατί είμαστε η χώρα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Σήμερα που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να ξαναβρούμε το φιλότιμο μας είναι αναγκαίο όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε τον ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ που έμπρακτα δείχνει τον δρόμο για μια πιο δεμένη- δίκαιη κοινωνία.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για τις δράσεις μας, επισκεφθείτε τον δικτυακό μας τόπο www.rotasocialcoop.gr.  Μπορείτε επίσης να γίνετε φίλοι μας στο Facebook.  Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού ATE BANK 043 382.04.003169.04
Είμαστε στην διάθεσή σας για διευκρινίσεις και περισσότερες  πληροφορίες.
           
                                                                           Φιλικά

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Κοινωνικού Συνεταιρισμού

           (ΚοιΣΠΕ) ΡΟΤΑ

Δεν πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας που δεν είναι ανταποδοτικά

                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ
 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
 ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ 1 ΕΥΡΩ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενημερώνει όσους και όσες επιθυμούν να ενεργήσουν
σύμφωνα , με τις παραπάνω αρχές , για τα πρακτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.
 1. Καταθέτουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Στον χώρο που είναι το Δημόσιο Ταμείο της Εφορίας ) 1, ευρώ, φροντίζοντας να συμπληρώσουν σαν αιτιολογία της κατάθεσης  << για τέλη κυκλοφορίας 2013 του οχήματος /μοτοσυκλέτας με αριθμό κυκλοφορίας ...>>
 2. Παραλαμβάνουν και κρατούν με προσοχή να μην το χάσουν το αντίγραφο της παρακατάθεσης του 1 ευρώ.
 3. Εν συνεχεία ενημερώνουν την Πρωτοβουλία πολιτών στα τηλ. 26710-26566 και 693325307 , ώστε να συμπεριληφθεί το ονοματεπώνυμό τους στο μαζικό και από κοινού εξώδικο που θα σταλεί στον  Οικονομικών μέσω του Οικονομικού εφόρου Αργοστολίου.
 4. Όποιος για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμεί να συνυπογράψει το κοινό εξώδικο , μπορεί να το καταθέσει ατομικά.Όμως σε κάθε περίπτωση η  κατάθεση του εξώδικου είναι απαραίτητη.
5. Όλοι πρέπει να παραλάβουν από την Πρωτοβουλία πολιτών έντυπες οδηγίες για την περίπτωση ελέγχου από την Εφορία ή την Αστυνομία.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας.



Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας την περασμένη Τετάρτη.Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι, πυκνώνουν ολοένα τα κινήματα που αντιστέκονται και αντιπαλεύουν τα μέτρα του καταστροφικού μνημονίου.

Η  συγκέντρωση σκοπό είχε την οργάνωση της αντίστασης και τους τρόπους αντιμετώπισης στις συνεχώς αυξανόμενες διακοπές του ρεύματος από την ΔΕΗ ,το αντισυνταγματικό χαράτσι, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα αβάσταχτα δάνεια  καθώς και  το άδικο τέλος κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Η συζήτηση που επακολούθησε εμπλούτισε τις προτάσεις και έδειξε ανάγλυφα την αγωνία του κόσμου για τον τριτοκοσμικό κατήφορο που μας οδηγούν ,η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα.
Συστήθηκαν ειδικές επιτροπές για να αποταθούν οι πολίτες για το κάθε ειδικό θέμα που τους απασχολεί.
Μόνο με καθολική αντίσταση θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας από την μέγκενη των τοκογλύφων και πολυεθνικών που προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα με εξευτελιστικά μεροκάματα και άθλιους όρους ζωής.
Η αντίστασή μας συνεχώς βλέπουμε να μεγαλώνει χάριν της συμπαράστασης του κόσμου που συνεχώς μας αγκαλιάζει.
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αντίσταση τώρα! Διακοπές ρεύματος-Υπερχρεωμένα νοικοκυριά-Τέλη κυκλοφορίας

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φίλοι και φίλες, άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, 'εμποροι-ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και νέες,

Διανύουμε ήδη το τρίτο συνεχές καταστροφικό μνημόνιο και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.
Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%  και συνεχώς αυξάνεται ,η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ  αγκαλιάζουν το 70% του ελληνικού πληθυσμού.
Πάνω από 500.000 παιδιά , σύμφωνα με τις καταγραφές της ΟΥΝΕΣΚΟ , υποσιτίζονται.
Εκατομμύρια είναι οι ,,παγωμένοι,, που δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης για τον χειμώνα.
Εκατομμύρια είναι οι χρεοκοπημένοι και ,,υποθηκευμένοι,, στις τράπεζες.
Ένα στα τρία καταναλωτικά δάνεια και ένα στα τέσσερα στεγαστικά δεν πληρώνονται.
Κάθε μέρα γίνονται 1.000 διακοπές ρεύματος στις επιχειρήσεις και κάθε μήνα 30.000 νοικοκυριά μένουν στο σκοτάδι.
Η  κυβέρνηση του  συστήματος συνεχώς ψεύδεται και καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για μια ανάπτυξη που κανένας δεν την πιστεύει πια, την ίδια ώρα που απαλλάσσει με χίλιους δυο τρόπους τους κερδοσκόπους και τους αποτυχημένους καπιταλιστές που αναμένουν να γίνουμε τριτοκοσμική χώρα και να τους παρακαλέσουμε μήπως δεηθούν να επενδύσουν.Προσπαθεί συνεχώς να αμβλύνει την αντίστασή μας.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να  αντισταθούμε και να σταματήσουμε τον κατήφορο όσο είναι νωρίς , να ακυρώσουμε όλα τα μνημόνια , με διαγραφή του χρέους και να αλλάξουμε πορεία.
Είναι η μοναδική σωστή πορεία για να γλυτώσουμε την χώρα από την πλήρη διάλυση και ξεπούλημα, είναι η μοναδική πορεία για να γλυτώσουμε την τριτοκοσμική φτωχοποίηση που μας ετοιμάζουν.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ.
Γι΄αυτό σας καλούμε να πυκνώσετε τις τις γραμμές των αντιμνημονιακών δυνάμεων  και όλοι μαζί να χαράξουμε καινούργια πορεία.
Σας καλούμε την συγκέντρωσή μας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, την Τετάρτη . 5 Δεκέμβρη στις 6.30  μμ για να αποφασίσουμε μαζί, νέους τρόπους αντίστασης.
ΛΑΟΣ  ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ- ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Η συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας Κεφαλονιάς-Ιθάκης