Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Ψήφισμα για τον ΕΝΦΙΑ .Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς                                                           Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Προς την κυβέρνηση των Μνημονίων


Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 12 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς, ψηφίζουμε ομόφωνα οτι ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί ένα ακόμη δυσβάστακτο φόρο που στοχεύει αποκλειστικά την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, την ώρα που φορο-απαλάσσεται η μεγάλη περιουσία και ο πλούτος που συγκεντρώθηκε στα χρόνια του Μνημονίου σε πολύ λίγα χέρια , μένει αφορολόγητος.

                                                          Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους παρακάτω λόγους και επί πλέον διότι το νησί μας έχει πληγεί από τους σεισμούς οικοδομικά και οικονομικά.
Σύμφωνα δε με τις υποσχέσεις σας , θα εξαιρείτο του ΦΑΠ.

                                                         Ζ Η Τ Α Μ Ε

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με προοδευτική φορολογική κλίμακα.
Να φορολογηθεί ιδίως η μεγάλη περιουσία .
Η φορολόγηση να περιλαμβάνει το σύνολο της περιουσίας εκάστου και όχι κατά ακίνητο.
Η μικρή και μεσαία περιουσία να φορολογείται με μέτρο , έτσι που να της επιτρέπεται η ύπαρξη και η συμβολή της στην οικονομική ζωή.
Σε περίπτωση που η φωνή μας δεν εισακουστεί , θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ακύρωση του ΕΝΦΙΑ και όλης της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στον αγώνα μας αυτό καλούμε σε συμπαράσταση και όλους τους άλλους φορείς και κατοίκους του Νησιού , καθώς και  όλο τον τοπικό τύπο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Δεν περνάει ο ΕΝΦΙΑ .Δεν περνάει ο Φασισμός

Ενώ η κυβέρνηση των μνημονίων διατυμπανίζει ότι  τα μνημόνια ,,τελειώνουν,, και η χώρα ,,σώθηκε,, και μπαίνει σε τροχιά ,,ανάπτυξης,, η άφιξη των εκκαθαριστικών ξεσκεπάζει τα ατέλειωτα ψέματα της και αποκαλύπτει το πραγματικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από την δήμευση ουσιαστικά της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας υπέρ του πλούτου ορισμένων οικογενειών , διαπλεκόμενων συμφερόντων και εξυπηρέτησης των πολυεθνικών.