Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κείμενο συντονισμού δράσης της Πρωτοβουλίας.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες
Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη ιστορική φάση,καθώς τα συνεχή μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ , αποβλέπουν πως να ικανοποιήσουν τους διάφορους δανειστές και παραμελούν την πραγματική οικονομία και τα συμφέροντα του λαού και της χώρας.
Στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη , όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κυριαρχεί η ίδια δεινή κατάσταση, μια κατάσταση που συνεχώς χειροτερεύει.. Η οικοδομική δραστηριότητα κατέρρευσε , οι μικρές επιχειρήσεις λειτουργούν με ζημία, ο τουρισμός δεν μπορεί να αντισταθμίσει την ύφεση, τα δημόσια έργα καρκινοβατούν.
Η ανεργία που πλήττει ιδίως τους νέους , συνεχώς μεγαλώνει και ωθεί το καλύτερο τμήμα της κοινωνίας σε λύσεις εκπατρισμού.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, δέχονται απανωτά σοβαρές μειώσεις των μισθών και των συντάξεών τους φέρνοντάς τους σε απόγνωση και και το βιοτικό τους επίπεδο στα κατώτερα όριά του.
Το χειρότερο είναι ότι τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό.
Οι επαγγελματίες, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες , προσπαθούν με αγωνία  να κρατήσουν ανοικτά τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, ενώ τα λουκέτα συνεχώς αυξάνουν, την ώρα που οι πόρτες των τραπεζών είναι κλειστές γι΄αυτούς που αποτελούν την βάση της πραγματικής οικονομίας
Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που πρέπει να πούμε όλοι μαζί ΔΕΝ ΠΑΕΙ  ΆΛΛΟ.
Ο ΤΌΠΟΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΡΙΖΙΚΉ ΣΤΡΟΦΉ ΣΕ ΆΛΛΗ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ.
1 Άρνηση εφαρμογής του Μνημονίου  και του Μεσοπρόθεσμου  που συνεχώς στοχεύουν τα λαϊκά στρώματα και αντιστροφή, με ένα πρόγραμμα ριζικής αναδιανομής του πλούτου.
2.Ζητάμε την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ευνοϊκούς όρους ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
3. Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να ενισχύσει την πραγματική οικονομία . Ήδη το κράτος του  έχει χορηγήσει πάνω από 108 δις σε ρευστό και εγγυήσεις.. Είναι η ώρα να περάσει  στην υπηρεσία του κράτους.
4.Χρειάζεται να περάσουμε σε ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας για όσους πλήττονται περισσότερο σ΄αυτήν την κρίση.Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει άμεσες και δραστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.
Όλα τα παραπάνω δεν θα γίνουν αυτόματα από μόνα τους.
Χρειάζεται κοινή βούληση και  κοινός βηματισμός από όλους μας γιατί τα περιθώρια στενεύουν κάθε μέρα και περισσότερο . Η οργάνωση , ο συντονισμός  και η μαχητική δράση  όλων όσοι εμπνέονται από τις παραπάνω σκέψεις και ιδέες είναι η πρώτη προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα , για την υλοποίηση μιας εναλλακτικής πολιτικής ταυτισμένη με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του τόπου.
Η σωτηρία της χώρας και του λαού , των εργαζομένων και της νεολαίας, δεν είναι στα χέρια των δανειστών και των διεθνών και εγχωρίων τοκογλύφων αλλά μόνο στα δικά μας.
Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν μπορούν να υστερήσουν σ΄αυτό το προσκλητήριο ενός περήφανου και δίκαιου αγώνα.
Εμείς που υπογράφουμε αυτές τις γραμμές δημιουργούμε τον πρώτο κύκλο επικοινωνίας , συζήτησης και δράσης.
Ο κύκλος όμως δεν κλείνει ! περιμένει και την δική σας παρουσία και συμμετοχή.Κι η ακτίνα του συνεχώς θα μεγαλώνει...

Αργοστόλι 31 Οκτώβρη 20011

Αλεξανδρόπουλος Νίκος, συνδικαλιστής , τ. δημοτικός σύμβουλος Παλικής, Αλυσανδράτου Γεωργία, Αποστολάτος Σπύρος, Αραβαντινός Γιάννης, Αραβαντινός-Σιμωννέτος Νεκτάριος, Βαγγελάτου Κατερίνα τ. δημοτικός σύμβουλος Ελειού-Πρόννων, Βλαχούλης Κώστας, Βανδώρος Δημήτρης, Βουτσινά Αγγλαϊα πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Παλικής, Γαλιατσάτος Θεόδωρος περφερειακός σύμβουλος, Γαλιατσάτος Στάθης, Γιαννόπουλος Γιώργος, Γιαννοπούλου Δέσποινα, Δελλαπόρτας Ανδρέας, Δελλαπόρτας Γιώργος, Διβάρης Νίκος, Διανυσάτος Γεράσιμος, Διονυσάτου Ελένη, Δρακουλόγγονας Παναγής τ. πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Σάμης, Ευαγγελάτος Γεράσιμος, Καραβίας Τηλέμαχος τ. δήμαρχος Ιθάκης, Καβαλιεράτος Τάσος, Κρανίτης Αγγελος, Κρανίτου Αναστασία, Λιάτος Γεράσιμος, Λιναρδάτου Μαργαρίτα μέλος δ.σ, εμπορικού συλλόγου Παλικής, Μαρκαντωνάτος Δημήτρης, Μαρούλη Παναγιώτα, Μαρούλης Ανδρέας, Μαρούλης Βαγγέλης, Μαρούλης Σαράντηςδάσκαλος τ. δημοτικός σύμβουλος Παλικής , Μαρούλης Σπύρος, Ματαράγκας Στέλιος τ. πρόεδρος παραρτ. ΟΤΟΕ  Κεφαλονιάς,  Ματαράγκας Γιώργος, Μιχαλάκος Κώστας μέλος του δ.σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς,Μοσχόπουλος Ηλίας, Μπαζάρογλου Μιχάλης, Μπενάτος Χαράλαμπος, Νεόφυτος Παναγής, Πετράτος Κώστας τ. δημοτικός σύμβουλος δ. Παλικής, Πετράτου Σοφία, Ποταμιάνος-Παγώνης Σπύρος τ. αντιδήμαρχος δ. Ληξουρίου, Σπυράτος Αγγελος, Σπυράτου Αννα, Σταματελάτος Στέλιος, Ταφλαμπας Αλέξανδρος τ. δημοτικός σύμβουλος δήμου Ιθάκης, Τζιλιάνου Ιωάννα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου